13 de desembre 2009

LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA: TENIM UNA IDEA


Això dels referèndums, nosaltres no ho veiem gaire clar: és una cosa que està bé, però és un camí massa lent i que no està gens clar que ens porti cap a la independència. Nosaltres tenim una idea que soluciona el tema en quinze dies tres setmanes. Vol un esforç de discreció i organització, però això al tarannà català li resulta fàcil.

La idea és: fem-nos tots andorrans. El pla d’acció és el següent:

1. Cada dia, uns quants catalans, el primer dia els que tenen el cognom amb A, el segon dia els de la B, i així anar fent -els W, X, Y i Z ho faran junts el mateix dia-, aniran a Andorra, s’hi compraran un pis, s’empadronaran i ja seran andorrans.

2. De pis només n’hi haurà un, que anirà passant dels uns als altres. Aquí és molt important que quan hom es vengui el pis no renunciï a la nacionalitat andorrana. A la que sí que renunciarem és a l’espanyola.

3. Ben aviat sis o set o vuit milions de catalans serem andorrans. Només pel gust de tenir el català com a única llengua i de no ser espanyols ja haurà valgut la pena.

4. No passaran ni tres dies que a Espanya s’adonaran que no recapten ni un euro d’impostos de Catalunya -els pagarem a Andorra- i que, en canvi, hi han de continuar invertint en infraestructures i serveis.

5. Després que a Espanya s’hauran adonat d’això, ens demanaran de genollons que proclamem la independència de Catalunya; si juguem bé les nostres cartes, encara ens donaran, a més a més, quatre quartos.

6. Visca Catalunya!

Quina bona idea, oi? Si a tots us sembla bé, demà ja podeu començar els de la A. I no cal que ens agraïu res: de què serveix tenir una bona idea, si no la comparteixes amb els altres?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé, no sé si ho aconseguirem. Penseu que la Vega no podrà traspassar la frontera d'Andorra per excés de pes i tot el projecte quedarà encallat.
Alguna solució?

Anònim ha dit...

Home, tenint en compte que després de la v només queden la w,x,y,z, que són lletres ja de poc ús (tothom agafa sempre les primeres), encara ens en sortiríem.
Només tinc un punt boirós: la recaptació del túnel del Cadí, qui se la queda? perquè si hi passem tots...

DE TOT UN POQUET ha dit...

M'agrada la idea. Feliç Any!